preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Tin Ujević" Krivodol

 
Završio Dječji tjedan 2021.
 
Učenici PRO i 1. razreda PŠ Grubine sa svojim učiteljicama Mateom Vuković i Marijom Ujević Nenadić u sklopu eTwinning projekta Accepting our differences in words and actions/Različitost riječi grle i djela ljube proslavili su Dječji tjedan, manifestaciju koja se obilježava diljem Hrvatske. Moto Dječjeg tjedna je lijepa i prepoznatljiva izreka, koja izražava odnos odraslih prema djeci: “Ljubav djeci prije svega!”
 
Učenici su sudjelovali u aktivnostima koje su sami poželjeli raditi. U povodu Međunarodnog dana zaštite životinja pogledali su film “Tko se boji vuka još?” Pisali su poruke odraslima. Ilustrirali su zastavicu razredne zajednice. Pričali su o dječjim pravima. Glumili, družili se i igrali. Izgovarali moto Dječjeg tjedna.

Nova školska godina nosi i nove izazove. Matea Vuković, učitelj rehabilitator, Denis Jurišić, školski psiholog i Marija Ujević Nenadić, prof. razredne nastave (autor projekta zajedno s Ivanom Kujundžić, prof. logoped, mentor OŠ “Ivan Leko“ Proložac i OŠ Zmijavci, voditeljica ŽSV – a stručnih suradnika edukacijsko rehabilitacijskog profila SDŽ)  odlučili su biti voditelji eTwinning projekta Različitost riječi grle i djela ljube / Accepting our differences in words and actions.

Učenici posebnog razrednog odjela i učenici 1. razreda PŠ Grubine sa svojim učiteljicama Mateom i Marijom su se upoznali s projektom i ciljevima koje bi trebali ostvariti kroz ovaj projekt.

Učiteljica Matea i učenici posebnog razrednog odjela izradili su logo projekta i poslali jasnu  poruku. MOGU SVE, DAJTE MI PRILIKU!

 

Malenim prvašićima učiteljica Marija je za početak kako bi im približila temu projekta upalila Pas vodič, animirani film o psu vodiču za slijepe osobe. Razgovarali su o filmu i uslijedila je igra u kojoj su učenici izmjenjivali uloge. Glumili su slijepe osobe, žmireći i pse vodiče. Pokušali su prijeći prepreke držeći se za ruke. Nakon igre su puno razgovarali o osjećajima. Misli su zapisali u oblak riječi. Kada im je objasnila da izaberu sliku odmah su se složili  da to bude srce s mišićavim rukama jer biti drugačiji je teško i moraš biti snažan.

Ponosni na naše učenike započeli smo jednu važnu avanturu zvanu “Različitost riječi grle i djela ljube”.


Učenici 4. razreda OŠ Tin Ujević  Krivodol / PŠ Grubine u školskoj godini 2020. / 2021. sudjelovali su u projektu " Me, Myself & I ". Aktivnosti i rezultate  projekta možete pogledati u našoj e-knjizi.


Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Projekti

Virtualna zbornica
Virtualni razredi
Korisne poveznice

Facebook stranica škole

Školski list

Kalendar
« Listopad 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Ekskurzija
Projekti
Korisni linkovi
Lista linkova je prazna
CMS za škole logo
Osnovna škola "Tin Ujević" Krivodol / Krivodol bb, HR-21263 Krivodol / os-tujevic-krivodol.skole.hr / ured@os-tujevic-krivodol.skole.hr
preskoči na navigaciju